Milena Kačavenda

CEO / International Certified Master Trainer

 

Milena Kačavenda, osnivač i generalni direktor Milena International PMU Academy & Dermopigmentation Clinic, svoje prve korake u svetu trajne šminke, konkretno mikroblejdinga, napravila je pre 7 godina u Beogradu, a potom svoje znanje nadograđivala kod najpoznatijih svetskih imena u oblasti trajne šminke i medicinske dermopigmentacije (Anna Savina, Yevgenia Aytas, Sviatoslav Otchenash, David Zhang, Nada el Hoss, Linda Paradis, Natalya Yeremenko, Line Ekelund).

Vremenom se usko specijalizovala za tehnike trajne šminke kapaka, usana kao i mikropigmentaciju obrva, a nadalje svoje umeće proširila čak i na domen medicinske dermopigmentacije, što podrazumeva tetoviranje areole na grudima (u slučaju mastektomije ili gubitka pigmenta na aeroli usled izmenjenog hormonskog stanja, trudnoće I slično).

Autor je različitih tehnika kao što je na primer “CAPA correction and prevention action” koja podrazumeva prevenciju neželjene transformacije, kao I ispravljanje već postojeće transformacije pigmenta u koži. Milenina “Feather style” je prva tehnika koja je spojila mikroblejding i ručno senčenje, čime su potpuno razbijeni dotadašnji stereotipi koje je izvodilo većina svetskih mikroblejding stručnjaka. Ona je potpuno promenila smer iscrtanih dlačica i igrom senki postigla 3d efekat. Osim toga, osmelila se da radove koje je do skora bilo nemoguće izvesti ikako drugačije osim mašinicom pretoči u ručnu metodu iscrtavanja usana i kapaka, uz dugotrajne efekte.

Svoje autorske tehnike predstavila je na kongresima širom planete: Eyebrow Festival – Holandija, Assembly – Moskva, PMU Conference – Soči Rusija, Arbest Caucas – Rusija, St Petersburg Biotek Conference, Belgium PMU Conference, Spain PMU & Lash Artist Conference, PMU Conference Israel, Skup specijalista IAPPM -Tallin Estonia, Ipcs show Miami USA, Pmu & spa congres Monterrey Mexico… Napisala je obilje članaka o autorskim tehnikama koji su objavljeni u najeminentnijim svetskim magazinima iz oblasti trajne šminke: Silam magazin za brazilsko tržište, Pigment magazin za rusko tržište i PMU International Magazine, međunarodno popularno štivo sa novitetima I trendovima u sferi trajne šminke.

Organizator je prvog Balkanskog kongresa trajne šminke, na kom je svoje znanje prenosilo 11 predavača iz celog sveta, i u okviru kog je održano internacionalno takmičenje iz trajne šminke i mikroblejdinga, čiji je generalni sponzor bila kompanija BIOTEK Italija, vodeći svetski proizvođač kompletne opreme za trajnu šminku.

Pošaljite nam poruku