Nakon prvog, glavnog tretmana iscrtavanja obrva obavezno se radi korekcija nakon navršenih mesec dana. Preciznije, od 3 do 6 nedelja je optimalno vreme određeno za korekciju kako bi se postigla puna svrha koju ona ima.
Zašto nije moguće postići pun efekat tretmana bez korekcije samo sa jednim iscrtavanjem?
Otprilike jedna trećina klijenata postavlja ovo pitanje, kao i zašto se usluge korekcije naplaćuju kada je to odgovornost specijaliste koji je radio tretman. Deo klijenata (oko 50%) prihvata informaciju o obaveznoj korekciji bez pitanja očekujući da korekcija treba da bude ”na račun kuće” zbog loše izvedenog prvog iscrtavanja. Preostalih 20% klijenata se dobro raspitalo o samoj proceduri i dobilo sve potrebne informacije o tretmanu iscrtavanja obrva kao i šta taj tretman podrazumeva.
Ono što uvek objašnjavamo svojim klijentima i studentima je to da pigment koji apliciramo pod kožu naš organizam doživljava kao strano telo, te se aktivira imuni sistem čiji je osnovni cilj da strano telo eliminiše.
Nemoguće je sa sigurnošću znati koliki procenat unetog pigmenta će ostati u koži. To zavisi od nekoliko faktora kao što su pridržavanja preporučene nege nakon tretmana, stanja imunog sistema, starosne dobi, brzine metabolizma kao i nekih unutrašnjih faktora (hormonski dibalans, upotreba lekova, promene na koži, eventualno bolesti) o čemu ćemo govoriti u nekoj od narednih objava.

U odnosu na to koliko je boje ostalo u koži znaćemo koliko pigmenata treba ponovo aplicirati na samoj korekciji.
Kako boja ostaje u koži nakon korekcije?
Potpuni oporavak kože traje 21 dan, nakon toga imuni sistem na delu kože na kom se tretman izveo radi smanjenim kapacitetom jer se naše ćelije koje su zadužene za zalečenje kože se obnavljaju i taj proces obnove traje tri nedelje. Baš u tom periodu od treće do šeste nedelje mi ponovo apliciramo pigment u kožu, svesni činjenice da u tom periodu koža nije u mogućnosti da se istim intenzitetom ”brani” od stranog tela, te pigment ostaje pod kožom.

Zato i insistiramo na tome da je korekcija sastavni, obavezni deo tretmana iscrtavanja obrva!